OstravskeNoviny.cz

Rady, jak připravit steak jako profík

Každý z nás si jednou za čas zajde na opravdu dobrou večeři nebo oběd. Tak to zkrátka je. Pokud jste milovníky italské kuchyně, zamíříte do italské restaurace v Ostravě, pokud naopak milujete maso v jeho nejlepší podobě čili v podobě steaku, zamíříte do steak housu v Ostravě. Pokud však nemáte chuť jít do restaurací, pokud nechcete utrácet nebo pokud jen nemáte do vaší oblíbené restaurace cestu, možná si chcete připravit třeba takový steak doma. Aby se vám povedlo připravit si opravdu šťavnatý steak, se kterým se budete moct chlubit i sousedům, prozraďme si, jak na něj. Protože v současné době jsou v celé republice všechny restaurace uzavřeny, je třeba improvizovat.

steak house v Ostravě

Steak patří k oblíbeným pokrmům, které si lidé dopřávají v restauracích nejčastěji. Důvodem toho je fakt, že ne každý si umí připravit dokonalý steak doma ve své kuchyni. Není to však tak těžké, když víte, jak na to. 

Nejdůležitější je výběr masa

Nejeden šéfkuchař tvrdí, že dokonalý, dobrý a také šťavnatý steak se odvíjí od masa, ze kterého budete steak připravovat. Pokud se rozhodnete připravovat steak, neměli byste kupovat maso v supermarketech nebo hypermarketech, ale měli byste volit trochu jinou alternativu, a sice řeznictví, kde zakoupíte opravdu kvalitní a především nemražené maso, což se o těch v obchodech nemůže říct. 

Nedávejte na gril studené maso

Pokud vám maso na steak dřímá v lednici pár dní, rozhodně to není na škodu. Právě naopak! Maso trochu dojde, není tak čerstvé, tudíž se vyvarujete tuhosti. Pokud se ho rozhodnete dát na gril nebo rozehřátou pánev, myslete především na to, aby mělo maso pokojovou teplotu. Není dobré dávat na pánev studené maso, které pobývalo pár dní v lednici. 

Steak se jí zásadně horký

Nikdy nenechte steak vychladnout. Jí se zásadně ve chvíli, kdy je horký a kdy se z něj kouří. Klidně si ho až po upečení okořeňte nebo potřete oblíbenou marinádou, ovšem vždy ho jezte ještě horký, respektive teplý.

Comments are closed.