OstravskeNoviny.cz

Sladidla nejen do kávy

Patříte k milovníkům kávy? Možná vyžadujete, aby byla dostatečně sladká. Některá kávová zrna jsou velmi silná a mohou působit až hořce. Tím, že si oblíbený kofeinový nápoj osladíte docílíte chuťového vyrovnání a najednou nebude popíjení kávy nijak zvláštní nebo nepříjemné. Abyste však kávu nesladili tradičním rafinovaným cukrem, dejte přednost něčemu trochu jinému. Je libo například stévie sladká

Když káva není dostatečně sladká

Sice existují kávová zrna, která jsou svou chutí příjemně sladká. Ale ne vždycky se vám na ně podaří narazit, případně ne vždycky jim s chutí holdujete. V opačném případě jste nucení si kávu osladit, ale tradiční cukr chcete vynechat, protože podle posledních výzkumů je nebezpečný a nezdravý. Mléko také nepřichází v úvahu (nebo kávu osladí spíše nedostatečně), a tak do hry vstupují alternativní sladidla a dochucovadla, která ostatně nepatří jenom do kávy. 

Stévie je až třistakrát sladší než cukr

Například zmiňovaná stévie je příjemnou alternativou k tradičnímu cukru. Věděli jste, že je zdravá a že je dokonce až třistakrát sladší než cukr? Mluvíme o nejznámějším přírodním sladidle, které navíc snižuje krevní tlak a neobsahuje prakticky žádné kalorie. A to se člověku, který zrovna drží dietu rozhodně líbí, nemyslíte?

Přímo ze včelích úlů

Mezi další dochucovadla, která rozhodně nepatří jenom do kávy nebo čajů se řadí i med. Možná by vás nikdy nenapadlo sladit kávu medem, ale není to tak nechutné, jak se může na první pohled zdát. Navíc med jako takový je přírodním antioxidantem, který snižuje riziko onemocnění i problémy, které se spojují s vysokým cholesterolem v krvi. 

Sladká skořice pro zrychlení metabolismu

Svou každodenní kávu si můžete zkusit osladit také skořicí, která má navíc řadu pozitivních účinků. Například zrychluje metabolismus člověka, což se opět hodí v případě, že se zrovna držíte v redukci nebo aktivně hubnete.

Comments are closed.